Zamrażarki skrzyniowe w gastronomii

Zamrażarki skrzyniowe w gastronomii

Okres wakacyjny kojarzy się przede wszystkim z uliczną sprzedażą lodów i zimnych napojów, jest to widoczne przede wszystkim w miejscowościach przeżywających oblężenie turystów. Niezastąpionym rozwiązaniem w tym przypadku okazują się zamrażarki skrzyniowe, w których bezpiecznie można przechowywać produkty spożywcze, wymagające niskich temperatur.

Małe i duże zamrażarki skrzyniowe

Zamrażarki skrzyniowe to urządzenia, których celem jest zapewnienie niskiej temperatury. Urządzenia te zostały stworzone głównie z myślą o przechowywaniu lodów i innych produktów mrożonych, w których przypadku nie ma konieczności prezentacji produktów za przeszklonymi drzwiami. W praktyce oznacza to, że przedmiotowe zamrażarki sprawdzą się przede wszystkim w punktach gastronomicznych oraz sklepach.

W tym momencie warto zwrócić uwagę na fakt, że zamrażarki skrzyniowe mogą mieć różną wielkość, a nierzadko także ciężar. Duże zamrażarki przemysłowe to idealna propozycja dla hurtowni lodów i mrożonek lub hal magazynowych, w których przechowywane są produkty wymagające niskich temperatur. Nieco mniejsze i bardziej poręczne są zamrażarki sklepowe, umieszczane w punktach handlowych i gastronomicznych, a także wykorzystywane podczas sprzedaży terenowej, czyli na świeżym powietrzu. Należy jednak pamiętać, że zamrażarki przemysłowe, jak również urządzenia przeznaczone dla sklepów, wymagają stałego zasilania, czyli dostępu do energii elektrycznej, co w praktyce oznacza, że są to rozwiązania stacjonarne.
Mobilny charakter mają natomiast niewielkie zamrażarki przenośne, które sprawdzą się m.in. podczas sprzedaży lodów na plaży.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *